Onko asunto pakko myydä pyyntihinnalla?

Onko asunto pakko myydä pyyntihinnalla?

Lyhyt vastaus on, että myyjän ei ole pakko myydä pyyntihinnalla asuntoaan, vaikka saisi siitä täyden hinnan tarjouksen. Myyjällä on vapaus valita tarjouksien joukosta itselleen mieluisin vaihtoehto. Tämä tarkoittaa jopa, että myyjä voi valita itselleen rahallisesti huonomman tarjouksen vaihtoehtojen joukosta. Tarjousta hyväksyessä myyjä punnitsee kokonaisuutta, joka koostuu rahasta, ehdoista ja itse tarjouksen jättäjästä. Täten on mahdollista, että rahallisesti korkeimman tarjouksen jättäjä ei saakaan asuntoa itselleen.

 

Sopimusvapaus on edellytys terveelle kilpailulle. Sopimusvapaus sisältää oikeuden päättää kenen kanssa, minkä sisältöisiä ja missä muodossa sopimuksia tekee. Lainsäädännössämme on kuitenkin poikkeuksia sopimusvapaudesta liittyen asunto- ja kiinteistökauppaan.

 

Toisaalta myyjän näkökulmasta asia ei ole aivan yhtä yksinkertainen. Osalla välittäjistä on toimeksiantosopimuksessa klausuuli, jonka mukaan myyjän on välityspalkkion uhalla hyväksyttävä tarjous, joka ylittää tietyn rajan. Mikäli elämäntilanteesi muuttuu myyntiprosessin aikana, keskustele asiasta välittäjän kanssa.

 

Mikäli haluat keskustella Qvadrat LKV:n toimeksiantosopimuksista, ota yhteyttä täällä.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

För Qvadrat är varje kund oerhört viktig, att upprätthålla våra kundrelationer är därför hörnstenen i all vår verksamhet. Våra kunder värdesätter fyra olika egenskaper i vår verksamhet framför alla andra: förtroende, servicekvalitet, resultat och engagemang.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tutustu

Ta kontakt

Petersgatan 20, 00140 Helsingfors

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.