Kymmenen tapaa, jolla voit itse vaikuttaa asuntosi myyntihintaan

Kymmenen tapaa, jolla voit itse vaikuttaa asuntosi myyntihintaan

Myyjät miettivät usein millä tavoin oman kodin myyntihintaan voi vaikuttaa. Alla on listattu kymmenen tapaa jolla sinä voit itse vaikuttaa hintaan.

 

  1. Investointi lisäarvoa tuoviin parannuksiin

Lattialistojen uusiminen, reikien paikkaaminen ja maalaaminen, repsottavien kaappien korjaaminen ja muut vähällä rahalla korjattavat asiat kannattaa ehdottomasti toteuttaa ennen myyntiprosessin aloittamista. Kodin yleisilme vaikuttaa myyntihintaan!

 

  1. Teetä kuntotutkimus ennen myynnin aloitusta

Tarjouksien raukeaminen kuntotutkimuksessa ilmenevään vikaan tai kaupan jälkipyykin selvittely ei ole halpaa taikka nopeaa. Myyntiprosessin alkumetreillä on hyvä teettää kuntotutkimus ja korjata mahdolliset viat. Raportin jakaminen potentiaalisille ostajille lisää myös luottamusta ostajan ja myyjän välille.

 

  1. Harkitse kodin stailausta

Kodin stailauksessa on kaksi nyrkkisääntöä: enemmän on vähemmän ja neutraalius. Maalaa uudelleen, asettele kukkia ja mieti asunnon tuoksumaailmaa. Ensivaikutelma on ja pysyy.

 

  1. Poista hajut

Pahat hajut ovat suurin yksittäinen tunnelman tukahduttaja ostajille. Älä vain peitä hajuja, vaan korjaa hajun lähde. Tyhjennä hajulukot, pese roskikset ja likaiset tekstiilit, hankkiudu eroon tupakansavunhajuisista tekstiileistä. Mikäli olet kotona ennen näyttöä, tuuleta asunto kauttaaltaan.

 

  1. Siisti ja ehosta pihasi

Pihan vetovoimaa ei pidä unohtaa omakotitaloa myydessä. Varmista, että pihalla ei ole roskia, pensaat on karsittu ja ruoho leikattu. Kirkkaat ruukkukasvit ulko-oven vieressä saavat ostajan tuntemaan itsensä tervetulleeksi.

 

  1. Piilota henkilökohtaiset tavarat

Kaikkien näyttöjen tarkoituksena on saada ostaja kuvittelemaan omaa elämää asunnossa. Perhekuvat ja kaikki muut henkilökohtaiset tavarat kannattaa piilottaa, jotta ostajalla on vapaus kuvitella itsensä elämässä asunnossa. Ostajat tulevat katsomaan asuntoa, ei myyjän tavaroita.

 

  1. Ole joustava ehtojen suhteen

Riippuu ostajasta, milloin he toivovat hallintaoikeuden itselleen. Tässä kohdassa kannattaa olla joustava ja järjestellä omat asiat kuntoon, jotta ostaja ei joudu ottamaan tarjouksessaan huomioon mahdollisia kuluja, jotka aiheutuvat epäsuotuisasta muuttoaikataulusta.

 

  1. Tee päätökset järjellä, älä fiiliksellä

Yritä poistaa tunteet yhtälöstä ja nähdä asiat yksinkertaisena kauppana – kotisi ei ole enää ”koti” vaan myytävä tuote.

 

  1. Aseta odotukset oikealle tasolle

Parhaan myyntihinnan asettaminen voi olla ratkaisevaa myynnin kannalta. Kun asunto on hinnoiteltu oikein, se houkuttelee enemmän ostajia paikalle. Miten hinnoitella oikein? Luota valitsemasi välittäjän ammattitaitoon, jolla on asiantuntemus ja sormi markkinan pulssilla.

 

  1. Löydä luotettava ja arvostettu välittäjä

Työskentely ammattitaitoisen ja arvostetun kiinteistönvälittäjän kanssa, joka tuntee alueen markkinat läpikotaisin, voi auttaa sinua myymään kotisi paremmalla hinnalla ja nopeammin. Välittäjän yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda luottamusta ostajan ja myyjän välille. Valitse viisaasti.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

För Qvadrat är varje kund oerhört viktig, att upprätthålla våra kundrelationer är därför hörnstenen i all vår verksamhet. Våra kunder värdesätter fyra olika egenskaper i vår verksamhet framför alla andra: förtroende, servicekvalitet, resultat och engagemang.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tutustu

Ta kontakt

Petersgatan 20, 00140 Helsingfors

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.