Milloin asunnon voi myydä verottomana?

Milloin asunnon voi myydä verottomana?

Oman asunnon voi myydä verovapaasti, jos on samanaikaisesti

  • omistanut asunnon vähintään 2 vuotta, ja
  • olet itse tai joku perheestäsi on vakituisesti asunut asunnossa omistusaikanasi yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta.

Muissa tapauksissa asuntokaupasta syntyvä myyntivoitto verotetaan pääomatulona. Jos myyt asunnon tappiolla, voit vähentää tappion kyseisen verovuoden luovutusvoitoista. Perheeseen lasketaan myös puoliso ja alaikäiset lapset.

 

Riittää että olet asunut asunnossa omistusaikanasi jossain vaiheessa vakituisesti kaksi vuotta. Verovapaus koskee myös, jos olet asunut asunnossa esimerkiksi 1980-luvulla ja vuokrannut asuntoa tämän jälkeen myyntihetkeen saakka.

 

Kannattaa muistaa myös, että voit ostaa ex-puolisollesi sekä lapsillesi asunnon ja myydä sen verottomasti, mikäli jokin lapsistasi on omistusaikanasi asunut asunnossa vakituisesti yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta.

 

Luovutusvoitosta maksetaan veroa pääomatulojen veroprosentin mukaan. 30 000 euroon asti maksetaan 30 % pääomaveroja ja 30 000 euroa ylittävältä osuudelta 34 %.

 

Vaikka et maksa veroa asuntosi myynnistä, tulee sinun ilmoittaa tiedot myynnistä veroilmoituksessasi. Ohjeet myynnin ilmoituksesta löytyvät verohallinnon sivuilta.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Milloin asunto kannattaa myydä itse?

Asuntokaupassa suomalaiset tukeutuvat useimmiten kiinteistönvälittäjään, mutta tarvitseeko asian laita olla näin? Ei välttämättä! Tiettyjen ehtojen täyttyessä voi olla hyvinkin perusteltua

Läs mera

Paljonko asunnon vuokraus maksaa?

Asunnon omistamisesta ja sen vuokrauksesta syntyy erinäisiä kuluja. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme vuokraustoiminnasta syntyviä kustannuksia ja tarjoamme meidän suosituksia vuokra-asuntosi hoitamiseen.

Läs mera

Mitä asunnon myynti maksaa?

Asuntoa myydessä on hyvä muistaa että erinäisiä arvaamattomia kuluja voi syntyä välityspalkkion lisäksi. Suurin kulu on yleensä luovutusvoittovero, jonka lisäksi

Läs mera

Mikä on arvoasunto tai -kiinteistö?

Termejä arvokiinteistö ja -asunto käytetään kiinteistönvälitysalalla erittäin löyhästi. Usein arvokiinteistöksi tai -asunnoksi mielletään joko kauniin fasadin omaava rakennus tai klassisesti

Läs mera

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

För Qvadrat är varje kund oerhört viktig, att upprätthålla våra kundrelationer är därför hörnstenen i all vår verksamhet. Våra kunder värdesätter fyra olika egenskaper i vår verksamhet framför alla andra: förtroende, servicekvalitet, resultat och engagemang.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tilaa arviokäynti

Tilaa arviokäynti

Ilmainen
Tutustu

Ta kontakt

Petersgatan 20, 00140 Helsingfors

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.