Onko asunto pakko myydä pyyntihinnalla?

Onko asunto pakko myydä pyyntihinnalla?

Lyhyt vastaus on, että myyjän ei ole pakko myydä pyyntihinnalla asuntoaan, vaikka saisi siitä täyden hinnan tarjouksen. Myyjällä on vapaus valita tarjouksien joukosta itselleen mieluisin vaihtoehto. Tämä tarkoittaa jopa, että myyjä voi valita itselleen rahallisesti huonomman tarjouksen vaihtoehtojen joukosta. Tarjousta hyväksyessä myyjä punnitsee kokonaisuutta, joka koostuu rahasta, ehdoista ja itse tarjouksen jättäjästä. Täten on mahdollista, että rahallisesti korkeimman tarjouksen jättäjä ei saakaan asuntoa itselleen.

 

Sopimusvapaus on edellytys terveelle kilpailulle. Sopimusvapaus sisältää oikeuden päättää kenen kanssa, minkä sisältöisiä ja missä muodossa sopimuksia tekee. Lainsäädännössämme on kuitenkin poikkeuksia sopimusvapaudesta liittyen asunto- ja kiinteistökauppaan.

 

Toisaalta myyjän näkökulmasta asia ei ole aivan yhtä yksinkertainen. Osalla välittäjistä on toimeksiantosopimuksessa klausuuli, jonka mukaan myyjän on välityspalkkion uhalla hyväksyttävä tarjous, joka ylittää tietyn rajan. Mikäli elämäntilanteesi muuttuu myyntiprosessin aikana, keskustele asiasta välittäjän kanssa.

 

Mikäli haluat keskustella Qvadrat LKV:n toimeksiantosopimuksista, ota yhteyttä täällä.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Asunnon markkinointisuunnitelma

Onnistuneen myyntiponnistuksen yksi tärkeimmistä tekijöistä on hyvä markkinointisuunnitelma. Hyvin laaditun suunnitelman avulla tavoittaa kaikki paikalliset ja aktiiviset ostajat sekä paikantaa

Lue lisää

Asunnon stailaus (2023)

Asunnon stailaus on tärkeä osa asunnon myynti- ja markkinointiprosessia. Parhaassa tapauksessa myyntiaika lyhenee ja kauppahinta paisuu kun asunnosta saa otettua

Lue lisää

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

Qvadratille jokainen asiakas on äärimmäisen tärkeä, siksi asiakassuhteen vaaliminen on koko toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme neljä eri ominaisuutta ylitse muiden: luottamusta, palvelunlaatua, tulosta ja omistautumista.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tilaa arviokäynti

Tilaa arviokäynti

Ilmainen
Tutustu

Ota yhteyttä

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.