Asunnon stailaus (2023)

Asunnon stailaus (2023)

Asunnon stailaus on tärkeä osa asunnon myynti- ja markkinointiprosessia. Parhaassa tapauksessa myyntiaika lyhenee ja kauppahinta paisuu kun asunnosta saa otettua edustavia ja myyviä kuvia! Voit lukea asuntokuvien tärkeydestä lisää täältä. Stailaukseen voi käyttää ammattiapua, mutta vauhtiin pääsee hienosti omin avuin. Jotta pääset alkuun, olemme keränneet neuvoja ammattistailaajilta ja täydentäneet niitä eri lähteiden ja oman kokemuksen kanssa.

 

1.    Käytä pohjana nykyistä tyyliä

Stailausta ei kannata lähteä miettimään siltä kannalta, että koko asunto laitetaan uusiksi, erinomainen paikka aloittaa stailaus on asunnon nykyinen tyyli. Aloita siivoamalla asunto perinpohjaisesti ja karsi arkielämän merkit kuten lelut, lemmikkitarvikkeet, pyykit, tiskit ja hygieniatuotteet. Piilota myös henkilökohtaiset tavarat kuten perhekuvat, uskonnolliset symbolit sekä ylimääräiset kalusteet, jotka ei aja muuta kuin mukavuuden virkaa.

 

2.    Kartoita stailauksen tarve ja ideoi

Kun ylimääräinen sotku on saatu siivottua ja asunto näyttäytyy parhaimmillaan, on helpompaa arvioida mitä asunnossa voisi tai kannattaisi tehdä, muuttaa ja ehostaa. Parhaan käsityksen saat ottamalla kuvia kaikista huoneista ja mietit, mikä on tilan funktio ja miten sitä voisi korostaa tai parantaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kuvat kannattaa ottaa rinnan korkeudelta suoraan vaakatasossa, jotta kokonaisuudet näkyvät. Inspiraatiota tilojen ehostamiseen voi hakea esimerkiksi Instagramista tai Pinterestistä.

 

3.    Avarra tilaa karsimalla liialliset tai ylimitoitetut huonekalut

Jos asunnon kalustus vie liikaa tilaa tai kalusteet ovat ylimitoitettuja tiloihin, kannattaa niitä rohkeasti viedä pois esimerkiksi kellari- tai ullakkovarastoon kuvauksen ja näyttöjen ajaksi. Huonekalujen tulisi olla oikean kokoiset tilaan nähden ja luoda toimivan kokonaisuuden.

 

Mikäli joudut karsimaan suurempia huonekaluja, joita käytät arkielämässä, on myyntistailaus erinomainen hetki hankkia uusia huonekaluja, joita tulet käyttämään uudessa asunnossa ja joita voi hyödyntää stailauksessa. Älä siis odota uuteen asuntoon pääsyä, vaan tee kalustehankinnat taktisesti ennen muuttoa.

 

Pieniä tiloja voi myös avartaa suurilla peileillä. Lasitehdas tekee upeita erimuotoisia peilejä jotka auttavat sinua avartamaan tiloja.

 

4.    Asunnon värimaailma

Värimaailmaa miettiessä kannattaa valita yksi tai kaksi neutraalia taustaväriä ja täydentää taustavärejä muutamalla kontrastivärillä. Erinomainen inspiraation lähde on Cover Storyn Galleria. Käytä jälleen nykyisen asunnon päävärejä ja mietin miten voisit tuoda värimaailmaa paremmin esiin luodaksesi asuntoon puhuttelevan ja hyvän tunnelman.

 

Pintojen uudelleen maalaaminen on yksi helpoimmista tavoista päivittää kodin ilmettä. Mikäli maalaaminen ei ole mahdollista, voi värimaailmaa täydentää tekstiilien, huonekalujen sekä sisustusyksityiskohtien kautta.

 

5.    Viherkasvit, kukat, taulut ja koriste-esineet

Kodikkuutta voi lisätä tuomalla asuntoon viherkasveja, kukkia, tauluja ja koriste-esineitä. Minimalistinen ja pelkistetty tyyli on tavoiteltavaa myyntistailauksessa koska se antaa mahdollisuuksia ostajalle kuvitella itseään ja tavaroitaan tilassa, jossa ei ole liikaa sotkua ja häiriötekijöitä.

 

Viherkasvit tuovat eloa asuntoon, jos se on muuten hyvin skandinaavisesti minimaalinen.

 

Seiniä ja avohyllyjä ei kannata jättää tyhjäksi koska ne tekevät tilasta hyvin geneerisen. Posterstore on erinomainen nettikauppa, josta saat tilattua sekä kehyksiä että julisteita sekä kuvia, joilla lisätä hyvällä tavalla persoonaa asuntoon.

 

6.    Kirpputorit, huutokaupat ja Facebook marketplace

Kaikkea ei todellakaan kannata ostaa uutena. Jotain uutta, jotain vanhaa. Ekologisuus ja kiertotalous puhuttelevat suurta ostajakuntaa ja näkyy vahvasti sisustustrendeissä. Kestävä kehitys on tullut jäädäkseen, myös sisustuksen maailmaan.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

Qvadratille jokainen asiakas on äärimmäisen tärkeä, siksi asiakassuhteen vaaliminen on koko toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme neljä eri ominaisuutta ylitse muiden: luottamusta, palvelunlaatua, tulosta ja omistautumista.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tutustu

Ota yhteyttä

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.