Asuntokuvien tärkeys nykypäivänä

Asuntokuvien tärkeys nykypäivänä

Asuntokuvien merkitys on noussut viime vuosina merkittävästi välitysalalla. Asuntovalokuvat ovat tärkeä osa kiinteistöjen myyntiä ja markkinointia. Ne auttavat välittäjiä ja myyjiä luomaan houkuttelevan mielikuvan kohteesta ja auttavat ostajia saamaan paremman käsityksen asunnosta.

 

Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi laadukkaiden kuvien merkityksen, mikä tekee kuvista laadukkaat, laadukkaiden kuvien hyödyt ja vinkit parempien kuvien ottamiseen.

 

Miksi kuvilla on merkitystä?

Ensivaikutelmalla on merkitystä! Kuluttajat selailevat usein satoja eri kohteita ja mieleen jäävät vain osoite, neliöt, hinta ja kuvien välittämä tunnelma. Hyvän tunnelman luominen ja sen välittäminen kuvien kautta auttaa nostamaan kohteen ostajien mielenkiintoisten kohteiden joukkoon. Mikään asunto ei ole toisensa kopio, mutta ne kilpailevat keskenään alueen, funktion ja hinnan suhteen. Laadukkaat ja houkuttelevat kuvat ovat erinomainen tapa erottautua joukosta ja jäädä ostajien mieleen.

 

Kuvat välittävät paitsi tunnelmaa, myös kohteen arvoa. Laadukkaat kuvat välittävät ostajille huoneiston arvoa ja niiden avulla arvo voidaan ankkuroida korkeammalle. Yksinkertaisesti sanottuna laadukkaat kuvat saavat aikaan enemmän yhteydenottoja, näyttöjä, tarjouksia ja täten kilpailua asunnosta. On sanomattakin selvää, että kilpailtu asunto tuo paremman lopputuloksen myyjälle.

 

Mikä tekee kuvista laadukkaat?

Oikein valaistu kohde ja valotettu kuva antaa kutsuvan ja valoisan tunteen verrattuna huonosti valaistuun ja yli- tai alivalotettuun kuvaan. Taitava valokuvaaja hallitsee kameran suljinaikaa, ISO-arvoa ja aukkoa säätääkseen valokuvan valotusta saadakseen parhaan mahdollisen tuloksen. Lisäksi kuvien valotusta voidaan muokata editoimalla kuvia jälkituotannossa.

 

Kuvan sommittelulla tarkoitetaan kuvan eri elementtien sijoittelua siten, että kohde nousee esiin mahdollisimman näyttävällä tavalla. Taitavalle sommittelulle on ominaista se, että se ohjaa katseen kohteeseen, jonka kuvaaja haluaa esittää. Asuntokuvissa sommittelu voi keskittyä joko huonekokonaisuuksiin tai yksityiskohtiin. Huonekokonaisuudet antavat realistisen kuvan huoneistosta, mutta eivät aina onnistu välittämään kohteen tunnetta, joten on suositeltavaa, että markkinointimateriaalissa on mukana sekä huonekokonaisuuksia ja yksityiskohtia tunnelman välittämiseksi.

 

Asunnon siivous, harvennus ja stailaus kuvaamista varten helpottaa kuvaajan työtä valtavasti. Stailaamalla asunto, välittyy huoneiden mittakaavat ja käyttötarkoitus katsojalle. Jos asunto on stailattu kauniisti, on kuvaajan myös helpompi nostaa yksityiskohtia esille. Kaluste- ja tekstiilivalinnoilla ei sinänsä ole merkitystä huoneistoon arvolle, mutta niiden avulla voidaan vaikuttaa ostajan koettuun arvoon luomalla positiivisia mielikuvia asunnosta.

 

Laadukkaan kuvan nappaaminen on myös kuvaajan välineistä ja tekniikasta kiinni. Nykyaikana voidaan olettaa, että jokaisella ammattikuvaajalla on oikeat välineet asuntokuvaukseen, joten tekniikka erottaa jyvät akanoista. Osa kuvaajista ovat taitavia kuvaamaan kokonaisuuksia, kun taas toiset ovat taitavia yksityiskohtien vangitsemisessa. Kuvaajan löytäminen, joka onnistuu näissä molemmissa osa-alueissa tasapuolisesti, on kullan arvoinen.

 

Laadukkaiden kuvien käyttämisen hyödyt

Laadukkaat kuvat auttavat ankkuroimaan asunnon arvoa korkeammalle. Käypä vertauskuva löytyy kosmetiikan maailmasta, jossa kauniit pakkaukset omaavat tuotteet on huomattavasti helpompi hinnoitella rutkasti yli tuotteen aidon arvon koska pakkaus onnistuu nostamaan oletettua ja koettua arvoa ostajakunnassa. Sisäistämällä edellä mainitun vertauskuvan on helppo ymmärtää miten tärkeä osa asunnon valokuvat ovat markkinointiprosessissa.

 

Laadukkaat ja kauniit kuvat auttavat myös luomaan vangitsevia asuntoilmoituksia. Mikäli asunnon kuvat ja esittelyteksti yhdessä luovat positiivisen mielikuvan ostajalle, on todennäköisempää, että hän tutustuu kohteen tietoihin tarkemmin ja paneutuu myytävään asuntoon. Kun ostaja on paneutunut ostettavaan kohteeseen, ovat myyntineuvottelut nopeampia ja sujuvampia koska myyjän tai välittäjän ei tarvitse käyttää aikaa kohteen tietojen perehdyttämiseen tai listaamiseen.

 

Upeat asuntokuvat auttavat myös kohteen näkyvyyden kanssa. Sekä Oikotie ja Etuovi nostavat markkinointimateriaalissaan kohteita, jotka ovat kauniita ja joissa kävijämäärät ovat normaalia korkeammat. Lisäksi sosiaalisen median markkinointi helpottuu, kun asunnosta on edustavia kuvia, jotka välittävät tunnelman välittömästi.

 

Vinkit laadukkaiden kuvien ottamiseen

Eri ilmansuuntiin avautuvia asuntoja tulisi kuvata eri aikoihin päivästä. Nyrkkisääntönä on, että auringon tulisi paistaa pääjulkisivun tai huoneiston ikkunoiden suuntaan, jotta asuntoon tulvii riittävästi valoa. Jos aurinko ei ole ikkunoiden puolella, joutuu kuvat ottamaan vähemmällä valomäärällä joka on haastavaa ja lopputulos usein lattea.

 

Nostamalla asunnon parhaat puolet esiin onnistut luomaan kiinnostavia kuvia. Kuvaukseen valmistautuessa kannattaa miettiä ja listata mitkä ovat asunnon parhaat puolet sinulle myyjänä, ja mitä esimerkiksi vieraat ovat nostaneet esille asunnostasi. Nostamalla myös vieraiden kommentteja välittyy myös asioita, joita et välttämättä itse oivalla. Antamalla listan kuvaajalle, tekee hän parhaansa edellä mainittujen asioiden korostamiseksi ja sommittelee kuvia oikein.

 

Välineiden, eli kameran, objektiivin, kolmijalan ja kuvaajan merkitystä ei saa unohtaa. Laadukkaat välineet ja taitava kuvaaja voivat saada ihmeitä aikaan kuvien muodossa. Tietenkin edesauttamalla kuvaajan työtä siivoamalla, karsimalla ja stailaamalla asuntoa on kuvien lopputulos laadukkaampaa. Taitavat valokuvaajat ovat myös jälkituotannon ammattilaisia. Kuvien editointi on tärkeä osa kuvausprosessia, jossa sommittelua ja valotusta voidaan muuttaa siten että kuvat näyttävät entistä paremmalta.

 

Yhteenveto

Laadukkaat kuvat välittävät kohteen kokonaiskuvaa ja tunnelmaa sekä jättävät ostajalle miellyttävän mielikuvan asunnosta, jolla on positiivinen vaikutus kohteeseen tutustuessa ja sen jälkeen. Laadukkaat asuntokuvat vauhdittavat myyntiprosessia ja parantavat mahdollisuutta saada paras mahdollinen hinta asunnosta.

 

Laadukkaat kuvat vaativat myyjältä suurimman ponnistuksen koska asunto tulee valmistella kuvauskuntoon. Lisää aiheesta löytyy täältä. Välittäjän tehtävänä on verkostoitua taitavien kuvaajien ja stailaajien kanssa, jotta oikeat kumppanuudet ovat valmiina käytettäväksi tilanteen tullen. Erityyppiset kohteet saattavat vaatia tyylillisesti eri sisustusta tai kuvaustyyliä joka välittäjän tulee ottaa huomioon. Myös ostajat hyötyvät laadukkaista kuvista koska kohteisiin tutustuminen on helpompaa ja niiden avulla voi saada erinomaisia sisustusehdotuksia ja inspiraatiota.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

Qvadratille jokainen asiakas on äärimmäisen tärkeä, siksi asiakassuhteen vaaliminen on koko toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme neljä eri ominaisuutta ylitse muiden: luottamusta, palvelunlaatua, tulosta ja omistautumista.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tutustu

Ota yhteyttä

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.