fbpx
,

Milloin asunnon voi myydä verottomana?

Oman asunnon voi myydä verovapaasti, jos on samanaikaisesti

  • omistanut asunnon vähintään 2 vuotta, ja
  • olet itse tai joku perheestäsi on vakituisesti asunut asunnossa omistusaikanasi yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta.

Muissa tapauksissa asuntokaupasta syntyvä myyntivoitto verotetaan pääomatulona. Jos myyt asunnon tappiolla, voit vähentää tappion kyseisen verovuoden luovutusvoitoista. Perheeseen lasketaan myös puoliso ja alaikäiset lapset.

 

Riittää että olet asunut asunnossa omistusaikanasi jossain vaiheessa vakituisesti kaksi vuotta. Verovapaus koskee myös, jos olet asunut asunnossa esimerkiksi 1980-luvulla ja vuokrannut asuntoa tämän jälkeen myyntihetkeen saakka.

 

Kannattaa muistaa myös, että voit ostaa ex-puolisollesi sekä lapsillesi asunnon ja myydä sen verottomasti, mikäli jokin lapsistasi on omistusaikanasi asunut asunnossa vakituisesti yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta.

 

Luovutusvoitosta maksetaan veroa pääomatulojen veroprosentin mukaan. 30 000 euroon asti maksetaan 30 % pääomaveroja ja 30 000 euroa ylittävältä osuudelta 34 %.

 

Vaikka et maksa veroa asuntosi myynnistä, tulee sinun ilmoittaa tiedot myynnistä veroilmoituksessasi. Ohjeet myynnin ilmoituksesta löytyvät verohallinnon sivuilta.

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Marraskuu 2022 markkinakatsaus

Asuntomarkkina tilannetta on vaikea ennustaa pitkällä aikavälillä, sillä siihen vaikuttaa monet toisiinsa kietoutuneet tekijät, kuten korot, inflaatio, talousnäkymät, työllisyysaste ja

Lue lisää
Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

Qvadratille jokainen asiakas on äärimmäisen tärkeä, siksi asiakassuhteen vaaliminen on koko toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme neljä eri ominaisuutta ylitse muiden: luottamusta, palvelunlaatua, tulosta ja omistautumista.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius
Suosikit
Tilaa arviokäynti

Tilaa arviokäynti

Elämän tärkeissä asioissa on usein kyse luottamuksesta. Haluamme luoda ja ylläpitää pitkäaikaisia asiakassuhteita, jossa kaiken perustana on luottamus.
Ilmainen
Tutustu

Ota yhteyttä

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki