Milloin asunnon voi myydä verottomana?

Milloin asunnon voi myydä verottomana?

Oman asunnon voi myydä verovapaasti, jos on samanaikaisesti

  • omistanut asunnon vähintään 2 vuotta, ja
  • olet itse tai joku perheestäsi on vakituisesti asunut asunnossa omistusaikanasi yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta.

Muissa tapauksissa asuntokaupasta syntyvä myyntivoitto verotetaan pääomatulona. Jos myyt asunnon tappiolla, voit vähentää tappion kyseisen verovuoden luovutusvoitoista. Perheeseen lasketaan myös puoliso ja alaikäiset lapset.

 

Riittää että olet asunut asunnossa omistusaikanasi jossain vaiheessa vakituisesti kaksi vuotta. Verovapaus koskee myös, jos olet asunut asunnossa esimerkiksi 1980-luvulla ja vuokrannut asuntoa tämän jälkeen myyntihetkeen saakka.

 

Kannattaa muistaa myös, että voit ostaa ex-puolisollesi sekä lapsillesi asunnon ja myydä sen verottomasti, mikäli jokin lapsistasi on omistusaikanasi asunut asunnossa vakituisesti yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta.

 

Luovutusvoitosta maksetaan veroa pääomatulojen veroprosentin mukaan. 30 000 euroon asti maksetaan 30 % pääomaveroja ja 30 000 euroa ylittävältä osuudelta 34 %.

 

Vaikka et maksa veroa asuntosi myynnistä, tulee sinun ilmoittaa tiedot myynnistä veroilmoituksessasi. Ohjeet myynnin ilmoituksesta löytyvät verohallinnon sivuilta.

Mathias Heinonen

Mathias Heinonen

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Asunnon markkinointisuunnitelma

Onnistuneen myyntiponnistuksen yksi tärkeimmistä tekijöistä on hyvä markkinointisuunnitelma. Hyvin laaditun suunnitelman avulla tavoittaa kaikki paikalliset ja aktiiviset ostajat sekä paikantaa

Lue lisää

Asunnon stailaus (2023)

Asunnon stailaus on tärkeä osa asunnon myynti- ja markkinointiprosessia. Parhaassa tapauksessa myyntiaika lyhenee ja kauppahinta paisuu kun asunnosta saa otettua

Lue lisää

Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

Qvadratille jokainen asiakas on äärimmäisen tärkeä, siksi asiakassuhteen vaaliminen on koko toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme neljä eri ominaisuutta ylitse muiden: luottamusta, palvelunlaatua, tulosta ja omistautumista.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius

Suosikit

Tilaa arviokäynti

Tilaa arviokäynti

Ilmainen
Tutustu

Ota yhteyttä

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki

Tehdään myyntisunnitelmastanne totta!

 

Haluatko toteuttaa myyntisuunnitelmasi? Jätä yhteystietonne ja olemme teihin yhteydessä.