fbpx

Pitääkö asunnon myynnistä ilmoittaa verottajalle?

Asunto-osakkeen myynnistä tulee aina ilmoittaa verottajalle, vaikka asunto myytäisiin verottomana. Katso tästä, milloin asunnon voi myydä verottomana.

 

Jos ilmoitat tiedot myyntivuoden aikana, haet samalla ennakkoveroa tai muutosta verokorttiin. Myyntivoiton veron voi siis maksaa ennakkoverona tai se voidaan huomioida veroprosentissasi. Jos et ilmoita tietoja myyntivuonna, voit täydentää esitäytettyä veroilmoitusta seuraavana keväänä. Silloin myyntivoiton vero tulee maksettavaksi jäännösveroina eli mätkyinä.

 

Verohallinnon ohjeilla ilmoittaminen onnistuu helposti OmaVero palvelussa.

 

Välittäjäkaupassa välittäjä ilmoittaa luovutuksesta verottajalle ostajan varainsiirtoveroilmoituksen yhteydessä. Verohallinto saa siis tiedon luovutuksesta, mutta myyjän tulee tarkistaa tietojen oikeellisuus ja ilmoittaa mahdolliset vähennykset verottajalle itse.

Vastuuvapauslauseke

Samankaltaiset artikkelit

Marraskuu 2022 markkinakatsaus

Asuntomarkkina tilannetta on vaikea ennustaa pitkällä aikavälillä, sillä siihen vaikuttaa monet toisiinsa kietoutuneet tekijät, kuten korot, inflaatio, talousnäkymät, työllisyysaste ja

Lue lisää
Välitämme Elämänlaatua ja Unelma-asumista

Qvadratille jokainen asiakas on äärimmäisen tärkeä, siksi asiakassuhteen vaaliminen on koko toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme arvostavat toiminnassamme neljä eri ominaisuutta ylitse muiden: luottamusta, palvelunlaatua, tulosta ja omistautumista.

Mathias Heinonen & Niclas Sergelius
Suosikit
Tilaa arviokäynti

Tilaa arviokäynti

Elämän tärkeissä asioissa on usein kyse luottamuksesta. Haluamme luoda ja ylläpitää pitkäaikaisia asiakassuhteita, jossa kaiken perustana on luottamus.
Ilmainen
Tutustu

Ota yhteyttä

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki

Pietarinkatu 20, 00140 Helsinki